Aktualności

Halloween? Nie bez dyni
29.10.2017

Halloween to z pewnością bardzo intrygujące święto, o którym z każdym rokiem słyszy się coraz więcej. Jest to też dodatkowa okazja, aby lepiej poznać niesamowite warzywa jakimi są dynie. Czy znasz je wszystkie? Przygotujcie się, bowiem nie ma Halloween bez dyń.

W naszej ofercie znajduje się szeroki wachlarz dyń. Dbamy nie tylko o to, aby sprostać oczekiwaniom naszych klientów, ale również wciąż zaskakiwać ich coraz to ciekawszymi propozycjami. W naszej ofercie dyń znalazły się takie pozycje jak: ozdobna, bambino, gomez, hokkaido, piżmowa oraz… jedyna, niepowtarzalna i niewątpliwie zaskakująca – Dynia Makaronowa. Poznaj możliwości tych warzyw wraz z nami.

Poznaj nasze Purée!
28.10.2017

W naszej ofercie pojawiły cię purée owocowe firmy Délices des Vergers – francuskiej marki, kładącej nacisk na jakość.

Purée to 90% czystego owocu i 10% cukru trzcinowego. Nie zawierają: barwników, konserwantów, sztucznych aromatów i zagęszczaczy. Purée są pasteryzowane. Wszystkie smaki możecie poznać w zakładce produktów w dziale „purée owocowe”.

Pulpa Jeżynowa
Pulpa Marakuja
Pulka Limonkowa
Warzywa od lokalnych dostawców
05.06.2017

W dniu dzisiejszym firma LiluFruits sp. z o.o. ma przyjemność ogłosić, że przechodzimy na warzywa od lokalnych dostawców. Chcąc zagwarantować naszym klientom najlepszą jakość, zdrowie i smak.

W poszukiwaniu zdrowej żywności i intensywnego smaku, skierowaliśmy się do lokalnych dostawców warzyw z naszych pięknych polskich wsi. Ekologiczny, bez pestycydów i aromatyczny asortyment można już dziś spotkać w naszej ofercie handlowej.

Z poważaniem

Zespół LiluFruits

Życzenia Świąteczne 2016
23.12.2016
Życzenia świąteczne Lilu Fruits 2016
Rozwijamy się nieustannie
18.10.2016

We wrześniu nasza kadra pracownicza działu handlowego i biura obsługi klienta wzięła udział w szkoleniu, zorganizowanym przez Centrum Rozwoju Profesjonalny Tutoring, które przeprowadził Pan Piotr Jankowski. Podczas szkolenia zorganizowany został catering przez Szefa Kuchni Andrzeja Lubańskiego, a asystowała mu Pani Karolina.

W trakcje szkolenia pracowników, mogliśmy gościć znakomitego Szefa Kuchni, Pana Andrzeja Lubańskiego, który przygotował nam dania przy użyciu produktów naszej firmy. Menu obejmowało trzydaniowy posiłek, w który danie główne było podzielone na danie mięsne/danie rybne.

Pierwszego dnia podane zostały:
Pierwsze danie – zupa krem z pomidorów z bazylią i pierożkami ravioli ze szpinakiem i ricottą;
Danie główne – polędwiczka wieprzowa sous vide z warzywami ogrodowymi i kaszotto z pęczaku wraz z sosem grzybowym / łosoś pieczony z pieprzem cytrynowym oraz z ryżem jaśminowym i warzywami ogrodowymi, z sosem z podgrzybków;
Deser – ciasto czekoladowe.

Drugiego dnia mogliśmy zasmakować:
Pierwsze danie – krem z palonego kalafiora i pietruszki z selerem naciowym, z prażonym słonecznikiem i kolendrą;
Danie główne: halibut smażony i zapiekany z kruszonką ziołową, podany z buraczkami i jabłkiem, ziemniak pieczony z tymiankiem i czosnkiem / pierś z kurczaka Supreme (tzn z pierwszą częścią skrzydła i chrupiącą skórką ) faszerowana suszonym pomidorem z grillowanymi warzywami w pomidorze z fetą i do tego kasza kus kus z limetą, miętą i papryką. Sos winno maślany do obu dań;
Deser – ciasto marchewkowe z czekoladą, udekorowane kwiatem i miętą.

Szkolenie upłynęło bardzo efektywnie. Rozwój jest dla nas bardzo ważnym aspektem.

Z poważaniem

Zespół LiluFruits