Aktualności

Archimagirus - tradycja i nowoczesność
16.07.2019

Lilu Fruits stara się być tam gdzie najlepsi w branży! I z przyjemnością przyjęliśmy zaproszenie do niesamowitego konkursu Archimagirus – tradycja i nowoczesność organizowanego w magicznej przestrzeni Zamku Gniew, gdzie byliśmy partnerem wydarzenia. Ten ogólnopolski konkurs kulinarny dla kucharzy i cukierników odbył się w dniach 11-13 lipca br.
Archimagirus zaskoczył najlepszą organizacją zarówno pod względem logistycznym jak i merytorycznym. Dwa dni zmagań, międzynarodowe jury, najwyższej klasy ambitni uczestnicy z Polski i Ukrainy, ciekawe zadania konkursowe, świetna rywalizacja, piękna oprawa Gali… Jesteśmy ciągle pod ogromnym wrażeniem! Wszyscy chyba bez wyjątku dostali skrzydeł! Nie tylko na “ściance”
Można śmiało powiedzieć, że to wydarzenie z pewnością wnosi nową jakość do konkursów kulinarnych na polskiej scenie gastronomicznej.
A mamy naprawdę doskonałych Szefów Kuchni i warto ich wspierać! Wiemy to! Już nie możemy doczekać się kolejnej edycji!
A głównym organizatorom jeszcze raz składamy serdeczne gratulacje! Pani Aneta Tyczyńska i Pan Mariusz Gachewicz Szef Kuchni na Zamku w Gniewie – jesteście wspaniałymi gospodarzami! Dziękujemy!

Zapraszamy do naszej fotorelacji z wydarzenia.

Auta Lilu Fruits
08.07.2019

Wspaniałe dania powstają wyłącznie z wysokiej jakości świeżych produktów i takie też dostarczamy 6 dni w tygodniu! Dzięki nowej flocie aut wyposażonych w system chłodniczy wszystko co dostarczamy jest świeże!

Codziennie przemierzają setki kilometrów, aby zaopatrzyć Was na czas we wszystko co potrzebujecie: warzywa, owoce, kiełki, kwiaty jadalne, bakalie i grzyby! A do tego nasze Lilu Auta są oklejone wszystkim co zdrowe, soczyste i kolorowe, na pewno ich widok na drodze nie umknął Waszej uwadze. Nasze produkty jeżdżą wyjątkowymi samochodami!

Dziękujemy EVC DSGN za ten niezwykły projekt!

Jak widać na załączonych zdjęciach nasze Lilu Auta odwiedzają piękne miejsca na mapie Pomorza! Jak spotkacie je na mieście to złapcie się za guzik! Ponoć przynoszą szczęście!

Podobają Ci się? Podaj dalej w social mediach!

Veganmania!
17.06.2019

Podczas lata w trójmieście dużo się dzieje. 16 czerwca odbyła się trzecia edycja Veganmanii – zorganizowana przez Stowarzyszenie Otwarte Klatki, twórcę ogólnopolskiej kampanii RoślinnieJemy, której jesteśmy aktywnym partnerem.
Veganmania Gdańsk 2019 – największa w Polsce impreza promująca dietę roślinną, tym razem odbyła się w wyjątkowej przestrzeni Plenum przy Ulica Elektryków w Gdańsku. 
Oprócz pysznego, wegańskiego jedzenia, serwowanego przez restauracje i firmy z całej Polski, ekologicznych kosmetyków, modną odzież czy książki poświęcone kuchni roślinnej odbyły się także inspirujące wykłady i spotkania.
Pierwszym z nich było spotkanie ze znanymi trójmiejskimi szefami kuchni – Marcinem Popielarzem (Biały Królik Restaurant, Gdynia), Jackiem Koprowskim (Restauracja FINO ) i Tomaszem Dekerem (autorska cukiernia Tomasz Deker ), którzy opowiedzieli o idei #ChefsforChange – kolacjach roślinnych w ramach kampanii RoślinnieJemy, których jesteśmy jednym z głównych partnerów. 
Ze znanym sobie poczuciem humoru, ale i dzieląc się swoją niesamowitą wiedzą i doświadczeniem kulinarnym Panowie opowiedzieli o tym w jaki sposób inspiruje ich dieta roślinna, co wykorzystują w swoich restauracjach i jaka jest według nich przyszłość w trendach kulinarnych. 
Dyskusję poprowadziła w najlepszym profesjonalnym stylu Weronika Pochylska! Choć nie udało się jej (na razie) przekonać Szefów, by zrezygnowali z produktów odzwierzęcych.
Dla uczestników części wykładowej, w ramach degustacji – firma Lilu Fruits ufundowała zdrowe przekąski: soczyste owoce.
Veganmanie odwiedziło mnóstwo osób zainteresowanych roślinną kuchnią, co nas jako importera i dystrybutora owoców i warzyw bardzo cieszy! Coś w tym jest, że jedno z haseł przewodnich brzmiało „Przyszłość jest roślinna”.

Dzień dziecka z Kucharze pomagają!
03.06.2019

Pierwszy czerwcowy weekend upłynął pod hasłem Dnia Dziecka także i nam! W niedzielę 2 czerwca czynnie braliśmy udział w finale akcji charytatywnej Kucharze Pomagają, do której zaprosił nas jeden z najbardziej rozpoznawalnych kucharzy w Polsce Tomek Jakubiak – dziękujemy bardzo za możliwość pomagania innym w tak pozytywny sposób!
Trzeba przyznać, że Stadion Leśny w Sopocie odwiedziło mnóstwo rodzin z dziećmi. Atmosfera pikniku była niesamowicie przyjazna, rodzinna i smakowita! Było dużo śmiechu i dziecięcej radości! 
Na stoisku Lilu Fruits nie zabrakło wielu atrakcji dla dzieci: malowanie buziek, kolorowanek, gra w ogromnego “chińczyka” . Rozdaliśmy setki balonów i naklejek, które maluchy uwielbiają! Niesamowitym powodzeniem cieszyło się stoisko ze świeżo wyciskanymi sokami z owoców dostarczonych przez naszą firmę, a jedno z naszych super aut dostawczych cały dzień pracowało jako dodatkowa chłodnia, potrzebna dla tak ogromnej ilości ludzi. Cieszymy się, że mogliśmy wesprzeć tak wspaniałą akcję na rzecz chorych dzieci kucharzy! Dziękujemy pracownikom Lilu Fruits, którzy bardzo się zaangażowali w organizację pikniku! Wspaniale mieć taki zespół ludzi na których zawsze można liczyć!

Przyłączyliśmy się do Święta Wolności i Solidarności
01.06.2019

Jako firma wywodząca się z Gdańska z dumą i radością przyłączyliśmy się do Święto Wolności i Solidarności #obchodygdansk! i to w bardzo nietypowy sposób. Obchody odbyły się 01 czerwca a naszym zadaniem było dostarczenie na czas i to w najlepszych chłodniczych warunkach TORTU WOLNOŚCI wykonanego przez samego mistrza Tomasz Deker na Plac Solidarności Gdańsk pod budynek Europejskie Centrum Solidarności I European Solidarity Centre . 
Tort był ogromny (rozdano ponad 1700 porcji!) i przepyszny!
A nasze kolorowe auto z chłodnią pod eskortą policji (by zdążyć na czas) wykonało zadanie na medal! 
Lilu Fruits zawsze gotowe do zadań specjalnych!

ps. a truskawki z tortu też pochodzą z Lilu Fruits