Blog

Zaopatrzenie Gastronomii w Produkty Spożywcze: Krok Po Kroku
W gastronomii kluczem do sukcesu jest wysokiej jakości zaopatrzenie w świeże, smaczne produkty spożywcze. Dla wielu przedsiębiorców branży spożywczej, pytanie brzmi: Jak zacząć? Odpowiedź jest prosta – współpraca z Lilu Fruits.

Zimowy Boost Zdrowia: Korzystny Wpływ Warzyw Kapustnych
Zima w Polsce zwykle kojarzy się z zimnem, śniegiem i… pysznymi warzywami kapustnymi! To idealny czas, aby zadbać o swoje zdrowie, wzmocnić odporność i cieszyć się pełnią smaku. W tym artykule chcielibyśmy podzielić się z Wami tajemnicą korzystnego wpływu warzyw kapustnych na zdrowie oraz przedstawić naszą szeroką ofertę dostępnych odmian.

Gastronomiczne Trendy w 2024 roku
Świat gastronomii nieustannie ewoluuje, a firmy z sektoru HORECA muszą być gotowe na nowe wyzwania i oczekiwania konsumentów. Przed nami 2024 rok i wraz z nim przychodzą nowe trendy kulinarne, które zrewolucjonizują doświadczenia restauracyjne. Jeśli chcesz być o jeden krok przed konkurencją, zanotuj te wątki, które będą rządziły światem gastronomii już niedługo, bo w nadchodzącym […]

Jaja dla Gastronomii – Dezynfekcja UV
W dzisiejszych czasach, kiedy troska o bezpieczeństwo żywności staje się priorytetem, niezwykle istotne jest dbanie o higienę każdego składnika używanego w gastronomii. Jajka, będące nieodłącznym elementem wielu potraw, nie są wyjątkiem. Jednak, czy zastanawiali się Państwo, dlaczego coraz więcej restauracji i kucharzy decyduje się na użycie jaj dezynfekowanych UV? Czy naturalna ochrona jest wystarczająca? Skorupka […]

Postanowienie noworoczne? Ograniczyć odpady organiczne
Odpowiedzialne zarządzanie odpadami organicznymi to inwestycja w przyszłość, która przynosi korzyści zarówno dla przedsiębiorstwa, jak i dla planety.

Bezpieczeństwo Żywności w Sektorze Horeca: Priorytety i Wytyczne
Współczesny sektor Horeca stawia przed sobą wyzwania związane z dynamicznym rynkiem i rosnącymi oczekiwaniami klientów. Bezpieczeństwo żywności nie jest jedynie obowiązkiem prawnym, ale także kluczowym elementem budowania zaufania i lojalności klienta.

Harmonogram pracy w okresie świątecznym
Coraz bliżej święta, a tym samym bożonarodzeniowa gorączka rośnie. Ten czas to także wyjątkowe chwile, które każdy chce spędzić z bliskimi. W związku z tym, już dzisiaj informujemy o naszym harmonogramie pracy w nadchodzących tygodniach. W Lilu Fruits przywiązujemy dużą wagę do jakości naszych produktów. Owoce są starannie zapakowane, aby ograniczyć ryzyko powstania uszkodzeń podczas […]

Menu Świąteczne w Twojej Restauracji – Inspiracje od Lilu Fruits
Święta Bożego Narodzenia to czas radości, wspólnego świętowania i, oczywiście, wyjątkowego jedzenia. Dla branży HORECA, świąteczne menu to doskonała okazja do zaskoczenia klientów smakowitymi doświadczeniami. W tym roku zainspiruj się specjalnym menu od Hurtowni Owoców i Warzyw Lilu Fruits, aby nadać swojej restauracji świąteczny blask i podkreślić wyjątkowy charakter tego magicznego okresu. Zacznijmy od […]

Oszczędzanie na obranych warzywach z Lilu Fruits
Od restauracji, przez sklepy spożywcze, aż po domowe kuchnie, świeże produkty mocno zakorzeniły się jako bezkompromisowy must-have w całej Europie. Według niedawnej publikacji Global Market Insights, oczekuje się, że popyt na przetworzone owoce i warzywa wzrośnie o 7,5% rok do roku do 2027 roku.

Białko roślinne w diecie – weganin i wegetarianin w Twojej restauracji
Hurtownia owoców i warzyw Lilu Fruits doskonale zdaje sobie z tego sprawę i oferuje szeroki wybór warzyw bogatych w białko roślinne, które stanowi ważny element jadłospisu wegan i wegetarian. Niezależnie od tego jaką kuchnię oferujesz w swojej restauracji, warto zadbać również o tą grupę Gości.

Owoce egzotyczne w gastronomii
Owoce egzotyczne zyskują coraz większe znaczenie w branży gastronomicznej. Mimo, że sprowadzenie ich z różnych stron świata stanowi wyzwanie, to bogata gama ciekawych smaków nie pozwala popaść w kulinarną rutynę. Restauracje serwujące tropikalne nowości mogą łatwo zainteresować klientów oryginalnym menu. W poniższym artykule przedstawimy przykłady owoców egzotycznych dostępnych w nieustannie rozwijającej się ofercie Lilu Fruits. […]

Sztuka Przygotowań: Jak Perfekcyjnie Przygotować Restaurację na Okres Świąteczny
Zbliżający się okres świąteczny – to nie tylko czas radości i wspólnego świętowania, ale także doskonała okazja do przyciągnięcia większej liczby klientów do swojej restauracji. Warto zacząć przygotowania wcześniej, aby zapewnić niezapomniane doświadczenie dla gości. Właścicielom restauracji i manageróm sektora HORECA, proponujemy kilka kroków, które pomogą zespołowi przygotować lokal na nadchodzący okres świąteczny. Stwórz Tematyczne […]

Kulinarne Skarby Lasu
Grzyby od wieków pełnią istotną rolę w kuchni, dodając niepowtarzalny smak i aromat do potraw. W branży Horeca, czyli hotelarsko-restauracyjno-cateringowej, grzyby zyskują coraz większą popularność ze względu na swoje unikalne właściwości smakowe i możliwości kulinarne. Prześledźmy fascynujący świat kilku wyjątkowych gatunków grzybów, które zdobywają uznanie w restauracyjnych kuchniach na całym świecie.

Mikrozioła i kiełki – zioła w kuchni
Zioła to wyjątkowe rośliny, które są cenione przez ludzi od wielu wieków. Skrywają w sobie wielkie bogactwo witamin a także wykazują właściwości przeciwbakteryjne. Powstające z nich napary, nalewki i syropy stosowano jako lekarstwo na różne dolegliwości. Do dziś stanowią podstawę medycyny naturalnej.

Jak przechowywać owoce i warzywa?
Nie od dziś wiadomo, że to jak trzymamy żywność wpływa na jej jakość. Tworząc sprzyjające warunki pozwalamy na to by dłużej zachowała cenne dla zdrowia składniki. Owoce i warzywa są wyjątkowo wymagającą kategorią. Czasami nawet różne części tej samej rośliny np. liście czy korzenie mają różne potrzeby. Dlatego warto wiedzieć jaki wpływ mają na nie […]

